Som Impuls Assessoria empresarial
IMPULSEM CIUTATS
IMPULSANT EL COMERÇ
Som Impuls Assessoria empresarial
IMPULSEM L'ASSOCIACIONISME
A POLÍGONS D'ACTIVITAT ECONÒMICA
Som Impuls Assessoria empresarial
ACOMPANYEM A LES ADMINISTRACIONS
PÚBLIQUES
Som Impuls Assessoria empresarial
IMPULSEM PAE'S
SOSTENIBLES 

Bergacomercial i Som Impuls presenten una campanya informativa per aconseguir l’aprovació definitiva de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

29/09/2023

El projecte per aprovar l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) a les zones comercials del Carrer Major, el carrer del Roser i els carrers adjacents, entra en la seva fase decisiva.

Berga, 29 de setembre de 2023. El proper dimecres 4 d’octubre, a les 14h, l’associació Bergacomercial presentarà a la Placeta Ciutat, la campanya informativa per aconseguir l’aprovació definitiva del projecte d’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) de Berga, una iniciativa innovadora que pot convertir a la capital del Berguedà en el primer municipi de tot Catalunya i de tot l’estat espanyol en aconseguir-ho. 

El projecte de l’APEU de Berga ha estat una prioritat en l’agenda de Bergacomercial, que durant els darrers dos anys ha treballat de manera intensa perquè la iniciativa arribi a bon port. Durant aquest període, i gràcies al suport de l’Ajuntament de Berga, Generalitat de Catalunya (CCAM) i Diputació de Barcelona, s’han realitzat diferents estudis de viabilitat, un cens comercial i s’ha dissenyat el pla d’acció de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) a cinc anys vista. El projecte vol donar resposta a la necessitat dels comerciants i propietaris dels locals per a contribuir en el desenvolupament de la seva àrea urbana. L’objectiu és crear un gran centre comercial a cel obert en els carrers mencionats, per un desenvolupament econòmic potent i sostenible dels comerços i, de retruc, la ciutat.

Acció informativa

Durant la roda de premsa del proper dimecres, es donaran a conèixer detalls específics de la campanya informativa, que té com a objectiu acabar de perfilar la proposta amb els comerciants i propietaris dels locals que formen part de l’APEU de Berga, abans de portar el projecte a la votació final. Els impulsors de la iniciativa també tenen la voluntat d’apropar-se a la societat civil berguedana, per poder explicar l’oportunitat única que representa aquest projecte per al municipi, que permetrà la implementació d’estratègies i programes destinats a enfortir el teixit comercial i empresarial local.

Una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) és una àrea geogràfica ben delimitada, d'un municipi o barri, on les activitats empresarials i l’administració es posen d’acord per promoure i dinamitzar la zona a partir d’un pla d’actuació que s’ha d’adequar a les finalitats d’interès general del sector. A Catalunya, les APEU estan regulades per la Llei 15/2020, del 22 de desembre, de les àrees de promoció econòmica urbana, que va ser aprovada pel Parlament amb el 88% de vots a favor.